hits

Sette en parentes

Det å sette en "parentes" rundt noe (i mitt tilfelle vil det kanskje si hele barndommen og plassere den på "hylla"), er en effektiv måte å bruke en metafor på (som et verktøy) i en type endringsprosess som Ingar Wilhelmsen viser i sin bok "Sjef i eget liv - en bok om kognitiv terapi". En som forøvrig kan være verdt å ta seg en titt i for alle som har slitt og sliter en del psykisk, jeg har mange selvhjelp bøker men ingen kommer i nærheten av denne.

Og sette en "parentes" rundt alt det vonde fra min egen oppvekst, er akkurat hva jeg har gjort (det vil ikke si det samme som fortrenge ting, for det gjør ting bare verre)! For vi blir aldri helt ikke kvitt det vi bærer på (vår "bagasje") uansett hvor hardt vi prøver, det fungere heller bare som ved en bokhylle. Vi vet at bøkene står der (vi kan ta ned den vi trenger, når det er nødvendig og relevant), men de er "ryddet ut av synet" og ligger ikke lengre i veien med å oppta unødvendig "plass" (de er ikke lengre et hinder).  

#kognitiv #terapi #bok #sjef #eget #liv #parentes

2 kommentarer

James Madison

09.07.2017 kl.15:12

Har bestilt "Sjef i eget liv". Faktisk fant jeg et tilbud på Ark, hvor man får denne + "Kongen anbefaler" og "Det er ikke mer synd på deg enn andre!" for 100 kroner til sammen. Takk for tips! :-)

Frode Andersen

09.07.2017 kl.19:22

James Madison: Hei, det er jo drit bra!!! ;-) Bare hyggelig, ønsker deg en fin søndag videre! <3

Skriv en ny kommentar

Frode Andersen

Frode Andersen

36, Fredrikstad

Jeg heter Frode Andersen og er 36 år. Jeg har tre barn, en gutt på 13, en jenter på 11 og en 2 1/2 år og stortrives i farsrollen. Etter mange tidligere mislykkede forsøk på å fullføre videregående skole, har jeg i voksen alder endelig klart å oppnå studiekompetanse. Og har studert musikk ved Høyskolen i Østfold 2016 / 17 (dessverre måtte jeg på grunn av en vanskelig privatsituasjon "kaste inn kortene" i begynnelsen av vårsemesteret), men har vært så heldig å komme inn på bachelorgrad studie i barnevern denne høsten og håper at jeg kan få fullført musikkstudiet ved en senere anledning. Ønsket er å kunne jobbe med blant vanskeligstilte barn, ungdom (ungevoksne) og familier etterhvert. Jeg har selv en ikke helt uproblematisk oppvekst (fortid) bak meg, noe som har ført til at jeg oppigjennom har slitt (sliter) en del psykisk. Men etter å ha jobbet mye med meg selv og min fortid de senere årene, har jeg komme såpass langt at jeg trives i dag omsider ganske bra i mitt egent "skinn"! Det vil ikke si at jeg ikke fortsatt har en del utfordringer, for det har jeg, forskjellen er bare at jeg i dag (som regel) mestrer livet og disse utfordringene bedre enn tidligere. Utover dette er jeg gitarist (spiller også litt piano og trommer) og er nok litt over gjennomsnittet musikkinteressert, jeg er også en mann med mye på hjerte som er glad i å skrive. Drømmen er å få muligheten gi ut bok og prøve meg som foredragsholder etterhvert, men sistnevnte forutsetter at jeg får "temmet" sceneskrekken min litt! ;-)

Kategorier

Arkiv