hits

Don't put the blame on me

"I'm only human after all" eller "jeg er bare et menneske tross alt" på norsk, et godt brukt - og misbrukt begrep.

 
Med misbrukt mener jeg at det ofte blir brukt for å unngå å måtte ta ansvar for seg selv, egne ord eller handlinger. For å slippe å innrømme og ta innover seg at man en del ganger, selv om det ikke er med vilje faktisk sårer og gjør andre vondt. Jeg ønsker uten tvil at vi skal være overbærende med oss selv og hverandre når det kommer til våre svakheter, at tilgivelsen skal sitte løst og at det skal være rom og toleranse for at vi alle er ufullstendige og feilbarlige mennesker.
 
Det at "vi alle er bare mennesker tross alt" mener jeg at i denne sammenhengen er brukt på en positiv måte, at det er med på å ufarliggjøre det å være et sårbart og usikkert individ (med en "bagasje") i konstant utvikling og læring (noe vi alle er i større eller mindre grad). At det bidrar til at vi IKKE "hugger" hode av hverandre selv om vi gjør eller sier noe som påvirker våre medmennesker på en negativ måte, for det gjør vi alle fra tid til annen og er uunngåelig da både du og jeg må trå ut i det ukjente for å vokse som mennesker. Og som det fleste vet, "den beste lærdommen ligger i våre feil".
 
Derfor, gjøre menneske bak "feilen" til et dårlig (slemt, ondt eller udugelig) menneske tenker jeg at kun er å "bite oss selv realt godt i baken", for neste gange er det vi som kanskje "driter på draget". Men dette betyr ikke det samme som at vi ikke skylder de vi sårer en oppriktig og ærlig unnskyldning, forståelse og det å bli møtt på en bra (respektfull) måte, det betyr ikke at vår adferd ikke får konsekvenser for oss selv, hverandre og våre omgivelser (for våre liv).
 
Det betyr ikke at vi slipper å stå for hvem, hva og hvordan vi er (på godt og ondt), og på hvilken måte det påvirker oss selv, vår verden, det samfunnet vi lever i, de sjelene vi møter på vår vei og våre relasjoner! 
 
Det betyr ikke at det er greit å være en "drittsekk"! ;-) 

2 kommentarer

Ei_heks

26.06.2017 kl.12:44

Jeg elsker å vimse rundt i Bloggeland, for når jeg leser andres blogger blir jeg ofte inspirert til å skrive et eget innlegg.

Dette var en av dem. Inspirerende og reflektert skrevet. Det er riktig som du påpeker at noen bruker innarbeidede uttrykk, som "jeg er bare et menneske" som et alibi for ansvarsfravikelse.

Lykke til med fullføring av utdannelsen din! :)

Frode Andersen

26.06.2017 kl.19:41

Ei_heks: Hei og takk for hyggelig kommentar! Kjenner til det, hender jeg også henter inspirasjon i andre blogginnlegg! ;-)

Ønsker deg en fortsatt god kveld og god sommer! <3

Skriv en ny kommentar

Frode Andersen

Frode Andersen

36, Fredrikstad

Jeg heter Frode Andersen og er 36 år. Jeg har tre barn, en gutt på 13, en jenter på 11 og en 2 1/2 år og stortrives i farsrollen. Etter mange tidligere mislykkede forsøk på å fullføre videregående skole, har jeg i voksen alder endelig klart å oppnå studiekompetanse. Og har studert musikk ved Høyskolen i Østfold 2016 / 17 (dessverre måtte jeg på grunn av en vanskelig privatsituasjon "kaste inn kortene" i begynnelsen av vårsemesteret), men har vært så heldig å komme inn på bachelorgrad studie i barnevern denne høsten og håper at jeg kan få fullført musikkstudiet ved en senere anledning. Ønsket er å kunne jobbe med blant vanskeligstilte barn, ungdom (ungevoksne) og familier etterhvert. Jeg har selv en ikke helt uproblematisk oppvekst (fortid) bak meg, noe som har ført til at jeg oppigjennom har slitt (sliter) en del psykisk. Men etter å ha jobbet mye med meg selv og min fortid de senere årene, har jeg komme såpass langt at jeg trives i dag omsider ganske bra i mitt egent "skinn"! Det vil ikke si at jeg ikke fortsatt har en del utfordringer, for det har jeg, forskjellen er bare at jeg i dag (som regel) mestrer livet og disse utfordringene bedre enn tidligere. Utover dette er jeg gitarist (spiller også litt piano og trommer) og er nok litt over gjennomsnittet musikkinteressert, jeg er også en mann med mye på hjerte som er glad i å skrive. Drømmen er å få muligheten gi ut bok og prøve meg som foredragsholder etterhvert, men sistnevnte forutsetter at jeg får "temmet" sceneskrekken min litt! ;-)

Kategorier

Arkiv